OFERTA

GIN
RUM

INFORMACJA DLA KLIENTA

Jeżeli chcesz uzyskać szczegółowe informacje na temat aktualnych ofert, skontaktuj się z dedykowanym przedstawicielem.

PRZEDSTAWICIELE MARKI PREMIUM

BARBANERA WINO

  •  APPASSOMENTO – CZERWONE WYTRAWNE – 15%
  • ROSSO DI MONTELPULCIANO – CZERWONE WYTRAWNE  – 13% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni z odrobiną fiołków i przypraw.  Idealne do białych mięs i świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.
  • AGLIANICO PRIMITIVO – CZERWONE WYTRAWNE – 13,%  – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat jeżyn i kwiatowy zapach fiołków. Idealne do czerwonych mięs i dojrzałych serów. Temperatura serwowania 16-18ºC.
  • CHIANTI – CZERWONE WYTRAWNE –  13,% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni przyprawionych odrobiną fiołków. W smaku mocno wytrawne, świeże. Idealne do dań włoskich z pomidorami, pieczonych mięs oraz świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.

 

    0,75 l

Producent: Barbanera

————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    GLEN KIRK SPYSIDE WHISKY

    Dojrzewanie trunku odbywa się według tradycyjnych metod z użyciem beczek dębowych. Whisky posiada przyjemny świeży aromat oraz bogaty, złożony smak.

        40%0,70 l

     

     

     

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    GLEN KIRK SPEYSIDE 8-LETNIA WGISKY

    Single Malt Scotch Whisky

        40%0,70 l

     

    Dojrzewanie trunku odbywa się według tradycyjnych metod z użyciem beczek dębowych. Whisky posiada przyjemny świeży aromat oraz bogaty, złożony smak.

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    GLEN KIRK SPEYSIDE 12 -LETNIA WHISKY

    Single Malt Scotch Whisky

        40%0,70 l

     

    Dojrzewanie trunku odbywa się według tradycyjnych metod z użyciem beczek dębowych. Whisky posiada przyjemny świeży aromat oraz bogaty, złożony smak.

     

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    PARA DOS WINO

    • MALBEC – CZERWONE WYTRAWNE – Malbec  to purpurowa odmiana winogron używana do produkcji czerwonego wina. Winogrona mają zazwyczaj atramentowy ciemny kolor i mocne taniny i są znane jako jeden z sześciu winogron dopuszczonych do mieszania czerwonego wina Bordeaux.
    • SAUVIGNON BLANC TORRONTES – BIAŁE WYTRAWNE – Torrontés to biała odmiana winogron argentyńskich, produkująca świeże, aromatyczne wina o umiarkowanej kwasowości, gładkiej fakturze i aromacie brzoskwini i moreli.

     

        13,00%0,75l

    Producent: Zenzen

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    ASADO WINO

    • CXERWONE WYTRAWNE – szczep Malbec , wino o głębokim i owocowym aromacie i nutami owoców tropikalnych. 

        15,00%0,75l

    Producent: Zenzen

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    CROCODILE CREEK WINO

    –  BIAŁE PÓŁSŁODKIE11,5% – w smaku delikatne z aromatem świeżego, zielonego jabłka i dojrzałej gruszki, o jasno-słomkowej barwie. Dobrze sprawdzi się do sałatek owocowych. Niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno słomkowej barwie.

    –  CZERWONE PÓŁSŁODKIE13,5%  – bardzo harmonijne o owocowo – kwiatowym bukiecie. Ma kolor głębokiego rubinu oraz elegancką i zrównoważoną strukturę, okraszoną wspaniałym posmakiem owoców jagodowych. Będzie pasowało do deserów, ciast, lodów.

    –  CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 13,5% – bardzo harmonijne o owocowo- kwiatowym bukiecie. Ma            kolor głębokiego rubinu oraz elegancką strukturę, okraszoną posmakiem owoców jagodowych. Pasuje do serów                                                                                                   dojrzewających typu Camembert i niezbyt słodkich deserów.

    BIAŁE PÓŁWYTRAWNE11,5%  – niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno                                                                                                             słomkowej barwie. Bardzo dobre do ryb, kruchych ciast.

        0,75l

    Producent: Zenzen

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

    GRAND THEATRE WINO

    • ROUGE – CZERWONE WYTRAWNE –  12,5% – zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
    • BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  11,0% – schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –  11,0% – schłodzone do temperatury 7-8 stopni C, doskonale nadaje się jako aperitif lub do deserów. Doskonale komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BORDEAUX SAUVIGNON – BIAŁE WYTRAWNE –  13% – doskonałe do ryb i owoców morza. Serwować w temperaturze: 8-10 stopni C.
    • ROUGE BORDEAUX – CZERWONE WYTRAWNE –  12,5% –  zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
    • BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  11%  –  schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –   11,0% – chłodzone do temperatury 7-8 stopni                                                                                  nadaje się jako aperitif lub do deserów. Komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    •   SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE –  13% 

     

           0,75l

    Producent: Univitis

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

    JP AZEITAO WINO

    • SYRAH CASTELAO I  ARAGONEZ – CZERWONE WYTRAWNE – 14,%  – w ustach znajdziemy smaki identyczne z aromatami, zintegrowane z gładką strukturą tanin. Idealne do lekkich dań mięsnych oraz dorsza. Temperatura serwowania 12-14ºC.
    • AZEITAO PRIVATE RESERVA – CZERWONE WYTRAWNE – 14,% – dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego co nadaje mu głębokiego aromatu czerwonych owoców jak wiśnie czy śliwki. W smaku wyczuwalne nuty mięty, wanilii i przypraw. Delikatne i miękkie garbniki obecne w winie dają mu długą, pełną i złożoną strukturę. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i serów. Temperatura serwowania 16-18ºC
    • MOSCATEL DE SETUBAL&FERNAO PIRES – BIAŁE WYTRAWNE – 12,5% – wino z nutami kwiatu pomarańczy   oraz ananasa i cytrusów. W ustach te wrażenia dopełnia odpowiednia kwasowość i elegancka                            struktura, dając długie i świeże wykończenie. Wino doskonałe jako aperitif oraz w towarzystwie lekkich                                przekąsek. Temperatura serwowania 10-12ºC. 

     

        0,75l

    Producent: Bacalhoa

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

     

    SECRET ARISTOCRATA WINO

    • MUSCAT – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – posiada delikatny bukiet, w którym dominują nuty kwiatowe ( płatki róż ) i ziołowe. Przyjemne dla podniebienia, o wyraźnie wyczuwalnym akacjowo- muszkatowym aromacie. Świetny towarzysz lekkich deserów.
    • CABERNET – CZERWONE PÓŁSŁODKIE –  wino o intensywnym aromacie dojrzałych czarnych porzeczek, leśnych jagód i dzikich jeżyn.
    • MERLOT – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE –  wino mołdawskie. Wyprodukowane ze szczepu Merlot. Zapach z nutami malin, wiśni oraz jeżyn.
    • SCHARDONNAY – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – najlepiej swoje walory oddaje podane do potraw z białego mięsa, grillowanych ryb i różnego rodzaju serów.

     

        10,50%0,75l

    Producent: Albastrele Wines

     

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

    STRADIVARII WINO

    • TRAMINER – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  pełne kwiatowych aromatów – róży, jaśminu i białych lilii. Idealne do kuchni orientalnej. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
    • CHARDONNAY – BIAŁE PÓŁSŁODKIE  – białe, półsłodkie wino pełne intensywnych zapachów brzoskwini, moreli, owoców tropikalnych. Schłodzone, będzie idealnym towarzyszem owoców morza i ryb z grilla. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
    • PINOT FRANC – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – wino o pięknym rubinowym kolorze, z jaśniejszymi refleksami. Wyczuwalne aromaty wiśni i malin, z akcentami dojrzałych czereśni i truskawek. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.
    • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁSŁODKIE – produkt z intensywnymi nutami czerwonych owoców i charakterystycznym bukietem czarnej jagody. Idealnie sprawdzi się do każdego codziennego obiadu oraz przekąsek mięsnych i warzywnych. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.

        12,00%0,75l

    Producent: WINEINTERNATIONAL

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

     

    RESERVE 

    • RIESLING  – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – 12,5%  –  subtelny zapach zielonych owoców znakomicie współgra z nutami mineralnymi. Idealne sprawdza się jako aperitif, bądź  jako dodatek do lekkich dań. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • SAUVIGNON BLANC – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – 12% – wyróżnia się delikatnym bukietem brzoskwiń, moreli, skoszonej trawy. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 12,50% – wyróżnia się delikatnym bukietem fiołków i czarnych porzeczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Idealnie pasuje do dziczyzny, czerwonego mięsa, sera. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • MERLOT

              0,75l

    Producent: UNGHEN-VI

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

     

    POPPIES  WINO 

    SAUVIGNON BLANC – BIAŁE PÓŁSŁODKIE -wino o bukiecie cytrusowym, przełamany aromatem dojrzałego agrestu i świeżo skoszonej trawy. Temperatura serwowania: 8-12 0 C.

    • MERLOT – CZERWONE PÓŁSŁODKIE –  wino o ciemnoczerwonej barwie, wyraźnie owocowym aromacie. Warto podawać do pieczonego drobiu i jagnięciny. Temperatura serwowania: 14-17 0 C.

        10 – 12%0,75l

    Producent: Ungheni vin

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    BEREZOVAJA WÓDKA W SKÓRZE

     

          40%    1,0 l

    Producent: Belalco

    Destylowana jest na bazie najwyższej jakości spirytusu zbożowego z dodatkiem soku z brzozy. Łączy ona narodowe tradycje producji wódki bazujące na starych recepturach z wykorzystaniem najnowocześniejszej technologii.

     

     

     

    —————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

     

    KLENOVAYA WÓDKA W SKÓRZE

           40%    1,0 l

    Producent: Belalco

    Destylowana jest na bazie najwyższej jakości spirytusu zbożowego z dodatkiem soku z klonu. Łączy ona narodowe tradycje producji wódki bazujące na starych recepturach z wykorzystaniem najnowocześniejszej technologii.

     

     

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

     

    BAIKAL NERPA WÓDKA

    to organiczna, zbożowa rosyjska wódka produkowana na bazie krystalicznie czystej wody z rosyjskiego jeziora Bajkał. Ze względu na wysoką koncentrację tlenu w wodzie z Bajkału, alkohol na jej bazie nie prowadzi do porannego kaca. Wyjątkowo delikatna w smaku. Zaleca się łączenie tej wódki z mięsnymi i rybnymi produktami oraz  piklami. Butelka z obrazkiem przedstawiającym nerpę bajkalską – ssaka z rodziny fok.

    40%0,7 l

    Producent: SODIS EXPORT

     

     

    BAIKAL WÓDKA

    • CZYSTA  40% – aromat  pieprzu, dymu ogniska, do tego nuty leśne – igliwie, szyszki i nuty bardziej aromatyczne, jak różowy pieprz. Smak cierpki – sok z wiśni, kwaśne winogrona, kwaśne jabłka, a po tej cierpkości bardziej słodka nuta muskatu i słodszych jabłek, słodszych gruszek.  Są tu kwaśne winogrona,  cukier puder
    • ICE –    40%  – woda użyta do produkcji została pobrana z jeziora Bajkał, którego wody dotąd zachowały krystaliczną czystość dziewiczych rejonów Syberii. Oprócz wody do produkcji wódki użyto naturalnego miodu pszczelego, orzeszków cedrowych
    • PINE NUT   38% – delikatny aromat – orzechy, suche szyszki, kora drzewa, mech. Poza tym słodycz miodu i syropu sosnowego. W ustach lekka, słodka,  w tle – wanilia, pieczone słodkie jadalne kasztany. Finisz słodko-cierpki, wanilia i kora, słodki tytoń, cynamon.

                        0,5 l

    Producent: SODIS EXPORT

      ————————————————————————————————————————————————————————————————–

      BLOSSOM GIN

      • GRAND RESERVA – dojrzewający w beczkach po koniaku Meukow, o cytrusowym aromacie.
      • LONDON DRY – destylowany z dodatkiem 20 rodzajów ziół, dobrze zbalansowany, o kwiatowo-cytrusowym aromacie.
      • DISTILLED PEACH – Aromat soczystej brzoskwini z nutą jałowca.

       

                40/45%    0,70l

      Producent: MATHA

       

      ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

       

       

       

       

      Suau 15 yo

      Brandy

      40%0,70l

       

        Hiszpańska brandy de Jerez z destylatami Sanchez Romate. Produkowana tradycyjną metodą solera, dojrzewająca w beczkach po sherry olorozo oraz Pedro Ximenez.

         

         

         

        ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

        LEPANTO SOLERA GRAN RESERVA BRANDY

        Z miasta Jerez produkowana metodą solera, dojrzewająca przez 15 lat w beczkach po sherry fino.

        37%0,70l

         

         

         

         

        ————————————————————————————————————————————————————————————————–


        Weryfikacja pełnoletności