OFERTA

GIN
RUM
RPA

INFORMACJA DLA KLIENTA

Jeżeli chcesz uzyskać szczegółowe informacje na temat aktualnych ofert, skontaktuj się z dedykowanym przedstawicielem.

PRZEDSTAWICIELE MARKI PREMIUM​

CASTEL LEONARDO WINO

  • MUSCAT – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – 11% – ma ciepłą, złotą barwę i wyrazisty lipowo-cytrynowy bukiet. Doskonałe do samodzielnego spożycia oraz jako dodatek do lekkich dan drobiowych, miękkich serów oraz deserów.
  •  MERLOT  – CZERWONE PÓŁSŁODKIE – 11,5% – wino jedwabiste, pełne, o ciemno rubinowej barwie i intensywnym aromacie dojrzałych owoców. W smaku wyraźnie zarysowane akcenty czekolady z delikatnymi nutami wiśni. Świetnie współgra z daniami mięsnymi, jak również lekkimi, owocowymi deserami.
  • CHARDONNAY – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – 11,5% – wino o słomkowej barwie, wyczuwalne akcenty brzoskwini, kwiatów oraz cytrusów z wyważoną kwasowością i                                                                                           orzeźwiającym finiszem. Bardzo dobrze komponuje się z pastami oraz rybami                                                                                                     CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 11,5% – wino o                                                                                          czerwonej barwie, wyjątkowym aromacie z nutą fiołka i szafranu oraz aksamitnym, lekko                                                                                cierpkawym smaku sprawia, że stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych oraz sałatek                                                                                owocowych                                                                                                                                                                                                                                                                       0,75l

Producent: Castel Mimi                                                                                                                                                       

————————————————————————————————————————————————————————————————–

CASTELLUM DRACULA WINO

SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE – wino jasnożółte, o aromacie zielonej papryki, szparagów i świeżo ściętej trawy. W smaku bogate, dobrze zbalansowane o przyjemnej kwasowości i odświeżającym finiszu. Doskonałe do potraw azjatyckich, białych mięs i sałatek.

MERLOT – CZERWONE WYTRAWNE – kolor intensywnie rubinowy z purpurowymi akcentami. Aromat dojrzałych owoców leśnych, suszonych śliwek, karmelu z nutą przypraw. Smak pełny, mocny, dobrze zbalansowany,  z intensywnym zakończeniem. Doskonałe do czerwonych mięs i dojrzałych serów. Temperatura serwowania 17 °C.

FETESCA NEAGRA – CZERWONE WYTRAWNE – wino ma kolor jasny rubinowy z fioletowymi akcentami. Aromat kwaśnych wiśni, owoców leśnych i przypraw. Dobrze zbalansowana faktura i kwasowość, bogate taniny                                                                                                    i intensywny finisz. Idealne do czerwonych mięs.

    13,50%0,75l

Producent: Dracula

————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

 

MASSAI WINO

  • VIOGNIER – BIAŁE WYTRAWNE – 13% – niezwykle aromatyczne i orzeźwiające. Zachwyca aromatem melona i dojrzałej brzoskwini, w ustach wyraźnie oleiste, z nutami słodkich owoców egzotycznych. Znakomicie komponuje się z pieczonym drobiem, cielęciną i owocami morza.
  • PINOTAGE – CZERWONE WYTRAWNE – 14% – czerwone, wytrawne wino o głębokim czerwonym kolorze z purpurowymi refleksami. Ma intensywny aromat dzikiej morwy, dojrzałych wiśni, śliwek, jeżyn. Znakomicie komponuje się z potrawami na bazie czerwonych mięs oraz z makaronami.

    0,75l

Producent: ZENZEN

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————–


 

 CONQUISTADOR WINO

  • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE –13,5%  – wino o rubinowym kolorze, aromacie truskawek i malin z nutą czekolady. W smaku przyjemnie zbudowane, żywe z dobrze zaokrąglonymi taninami na finiszu. Idealne do grillowanej wołowiny.
  • CARMENARE – CZERWONE WYTRAWNE – 13,% – wino  apelacji Central Valle z odrobiną ostrości. Rekomendowane w połączeniu z risotto.
  • SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE – 13% – wino apelacji Central Valley, o jasnożółtym kolorze, aromacie limonki i zielonych jabłek oraz delikatnej ziołowej nucie. W smaku bardzo świeże o odpowiedniej kwasowości i przyjemnym zakończeniu. Idealnie komponuje się z sushi.                                                                                                                                                     .
  •     0,75l                                                                                                                                                                  

Producent: Sur Valles

————————————————————————————————————————————————————————————————–

PACCAMORA WINO

  • INZOLIA – BIAŁE WYTRAWNE – 12,5% – kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromat intensywny, owocowy z kwiatowymi i cytrusowymi nutami. W smaku cytrusowe, mineralne, z odświeżającą kwasowością i przyjemnym finiszem. Idealne jako aperitif lub do owoców morza i sałatek.
  • NERO DAVOLA – CZERWONE WYTRAWNE  –13% – kolor czerwony z odcieniem purpury. Aromat fiołków, wiśni, śliwek z nutą białego pieprzu. Doskonałe do grillowanego mięsa, warzyw i włoskich makaronów.
  • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE – 13%  – intensywny aromat czarnych jagód z nutą czarnego pieprzu i przypraw. Bogaty smak dojrzałych owoców. Doskonałe do grillowanego mięsa, aromatycznych serów, wołowiny i dziczyzny.

 

    0,75l

Producent: Baglio Curatol0

————————————————————————————————————————————————————————————————–

LEGEND OF DRACULA WINO 

  • MERLOT – CZERWONE WYTRAWNE –14,5%  – rubinowo czerwone z akcentami fiołkowymi, o przyjemnym owocowym aromacie jagód i jeżyn. Na podniebieniu gładkie i dobrze zbalansowane, z pikantnym zakończeniem. Znakomite do codziennych posiłków, burgerów, pizzy, kurczaka. Temperatura serwowania 16 °C.
  • FETEASA ALBA – BIAŁE WYTRAWNE – 13% – Jasnożółte z odcieniem zieleni, o intensywnym aromacie owoców cytrusowych, brzoskwiń i kwiatów akacji. W smaku owocowe, o przyjemnej kwasów ości i długotrwałym finiszu. Doskonale komponuje się z potrawami z drobiu i ryb oraz sałatkami. Świetny aperitif. Temperatura serwowania 8 °C
  • CABERNET SEAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE  13,5% – w smaku wyczuwalne dojrzałe czarne owoce z delikatnymi nutami wanilii, czekolady, pieprzu i cynamonu nawet na finiszu. Aromat intensywnie owocowy.  Idealne do potraw z grilla, makaronów, serów. Temperatura serwowania 15 – 18 °C.

 

    0,75l

Producent: Dracula

————————————————————————————————————————————————————————————————–

DRACULEA WINO 

  • MERLOT & SYRAH & FETEASA NEGRA – CZERWONE WYTRAWNE  – smak dojrzałych czerwonych i czarnych owoców z delikatnymi nutami wanilii i przypraw, łagodne taniny są dobrze zintegrowane z elegancką strukturą. Na podniebieniu jedwabiste, z długotrwałym wykończeniem. Idealne do pikantnych potraw, pieczonej kaczki, indyka, wędzonej szynki i chorizo. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.
  • CABERNET SAUVIGNON & SYRAH – CZERWONE WYTRAWNE – wino bogate, w smaku wyczuwalne dojrzałe czarne owoce jak porzeczki, jagody, wiśnie, z delikatnymi nutami wanilii, o doskonałej strukturze. Idealne do duszonych żeberek, grzybów, jagnięciny, wołowiny. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.

 

    13,5%0,75l

Producent: Dracula

————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

ROYAL BLOOD WINO

Wino – czerwone wytrawne, szczep: Cabernet Sauvignon, Syrah i Fetească Neagră

    13,70%0,75l

Producent: Dracula

Głęboki czerwony kolor, obfity bukiet owoców leśnych, gorzkiej czekolady z nutą przypraw. Wino bogate, dobrze zbudowane, o intensywnym aksamitnym smaku dojrzałych owoców, marmolady, wanilii i przypraw na finiszu. Doskonałe do pikantnych potraw z jagnięciny, wołowiny, dziczyzny. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————

 

 

CUSTER WINO 

  • FINO SHERRY – CZERWONE WYTRAWNE –  wino o jasno-słomkowej barwie i stosunkowo niskiej zawartości alkoholu.
  • DRY SHERRY – CZERWONE PÓŁSLODKIE – wino półsłodkie przepełnione nutami suszonych owoców, orzechów włoskich, brązowego cukru, skórki pomarańczy i czekolady. Idealne jako aperitif. Podawać w temp.14C.

 

 

    15%0,70l

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————

 

 

KING SHAKA ZULU WINO

  • PINOTAGE – CZERWONE WYTRAWNE –14% –  wino o bukiecie, w którym dominuje śliwka, morwa, banan, wanilia. Polecane do duszonej wołowiny, dziczyzny, kaczki, wędzonego mięsa. Temperatura serwowania: 12-17 st. C.
  • CHENIN BLANC – BIAŁE WYTRAWNE – 14% – wino o zielonkawych refleksach z aromatem cytrusów, owoców tropikalnych i jabłek. Polecane do ryb, owoców morza, białego mięsa, wyborne jako aperitif. Temperatura serwowania: 8-15 st. C.

 

    0,75l

Producent: ZENZEN

————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

ASADO WINO

  • CZERWONE WYTRAWNE – szczep malbec, o głębokim i owocowym aromacie i nutami owoców tropikalnych. 

 

    15,00%

Producent: Zenzen

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

BARBANERA WINO

  •  APPASSOMENTO – CZERWONE WYTRAWNE – 15%
  • ROSSO DI MONTELPULCIANO – CZERWONE WYTRAWNE  – 13% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni z odrobiną fiołków i przypraw.  Idealne do białych mięs i świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.
  • AGLIANICO PRIMITIVO – CZERWONE WYTRAWNE – 13,%  – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat jeżyn i kwiatowy zapach fiołków. Idealne do czerwonych mięs i dojrzałych serów. Temperatura serwowania 16-18ºC.
  • CHIANTI – CZERWONE WYTRAWNE –  13,% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni przyprawionych odrobiną fiołków. W smaku mocno wytrawne, świeże. Idealne do dań włoskich z pomidorami, pieczonych mięs oraz świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.

 

    0,75 l

Producent: Barbanera

————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    PARA DOS WINO

    • MALBEC – CZERWONE WYTRAWNE – Malbec  to purpurowa odmiana winogron używana do produkcji czerwonego wina. Winogrona mają zazwyczaj atramentowy ciemny kolor i mocne taniny i są znane jako jeden z sześciu winogron dopuszczonych do mieszania czerwonego wina Bordeaux.
    • SAUVIGNON BLANC TORRONTES – BIAŁE WYTRAWNE – Torrontés to biała odmiana winogron argentyńskich, produkująca świeże, aromatyczne wina o umiarkowanej kwasowości, gładkiej fakturze i aromacie brzoskwini i moreli.

     

        13,00%0,75l

    Producent: Zenzen

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    ASADO WINO

    • CXERWONE WYTRAWNE – szczep Malbec , wino o głębokim i owocowym aromacie i nutami owoców tropikalnych. 

        15,00%0,75l

    Producent: Zenzen

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

    CROCODILE CREEK WINO

    –  BIAŁE PÓŁSŁODKIE11,5% – w smaku delikatne z aromatem świeżego, zielonego jabłka i dojrzałej gruszki, o jasno-słomkowej barwie. Dobrze sprawdzi się do sałatek owocowych. Niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno słomkowej barwie.

    –  CZERWONE PÓŁSŁODKIE13,5%  – bardzo harmonijne o owocowo – kwiatowym bukiecie. Ma kolor głębokiego rubinu oraz elegancką i zrównoważoną strukturę, okraszoną wspaniałym posmakiem owoców jagodowych. Będzie pasowało do deserów, ciast, lodów.

    –  CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 13,5% – bardzo harmonijne o owocowo- kwiatowym bukiecie. Ma            kolor głębokiego rubinu oraz elegancką strukturę, okraszoną posmakiem owoców jagodowych. Pasuje do serów                                                                                                   dojrzewających typu Camembert i niezbyt słodkich deserów.

    BIAŁE PÓŁWYTRAWNE11,5%  – niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno                                                                                                             słomkowej barwie. Bardzo dobre do ryb, kruchych ciast.

        0,75l

    Producent: Zenzen

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

    GRAND THEATRE WINO

    • ROUGE – CZERWONE WYTRAWNE –  12,5% – zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
    • BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  11,0% – schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –  11,0% – schłodzone do temperatury 7-8 stopni C, doskonale nadaje się jako aperitif lub do deserów. Doskonale komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BORDEAUX SAUVIGNON – BIAŁE WYTRAWNE –  13% – doskonałe do ryb i owoców morza. Serwować w temperaturze: 8-10 stopni C.
    • ROUGE BORDEAUX – CZERWONE WYTRAWNE –  12,5% –  zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
    • BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  11%  –  schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    • BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –   11,0% – chłodzone do temperatury 7-8 stopni                                                                                  nadaje się jako aperitif lub do deserów. Komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
    •   SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE –  13% 

     

           0,75l

    Producent: Univitis

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

    JP AZEITAO WINO

    • SYRAH CASTELAO I  ARAGONEZ – CZERWONE WYTRAWNE – 14,%  – w ustach znajdziemy smaki identyczne z aromatami, zintegrowane z gładką strukturą tanin. Idealne do lekkich dań mięsnych oraz dorsza. Temperatura serwowania 12-14ºC.
    • AZEITAO PRIVATE RESERVA – CZERWONE WYTRAWNE – 14,% – dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego co nadaje mu głębokiego aromatu czerwonych owoców jak wiśnie czy śliwki. W smaku wyczuwalne nuty mięty, wanilii i przypraw. Delikatne i miękkie garbniki obecne w winie dają mu długą, pełną i złożoną strukturę. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i serów. Temperatura serwowania 16-18ºC
    • MOSCATEL DE SETUBAL&FERNAO PIRES – BIAŁE WYTRAWNE – 12,5% – wino z nutami kwiatu pomarańczy   oraz ananasa i cytrusów. W ustach te wrażenia dopełnia odpowiednia kwasowość i elegancka                            struktura, dając długie i świeże wykończenie. Wino doskonałe jako aperitif oraz w towarzystwie lekkich                                przekąsek. Temperatura serwowania 10-12ºC. 

     

        0,75l

    Producent: Bacalhoa

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

     

    SECRET ARISTOCRATA WINO

    • MUSCAT – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – posiada delikatny bukiet, w którym dominują nuty kwiatowe ( płatki róż ) i ziołowe. Przyjemne dla podniebienia, o wyraźnie wyczuwalnym akacjowo- muszkatowym aromacie. Świetny towarzysz lekkich deserów.
    • CABERNET – CZERWONE PÓŁSŁODKIE –  wino o intensywnym aromacie dojrzałych czarnych porzeczek, leśnych jagód i dzikich jeżyn.
    • MERLOT – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE –  wino mołdawskie. Wyprodukowane ze szczepu Merlot. Zapach z nutami malin, wiśni oraz jeżyn.
    • SCHARDONNAY – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – najlepiej swoje walory oddaje podane do potraw z białego mięsa, grillowanych ryb i różnego rodzaju serów.

     

        10,50%0,75l

    Producent: Albastrele Wines

     

     

     

    ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

    STRADIVARII WINO

    • TRAMINER – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –  pełne kwiatowych aromatów – róży, jaśminu i białych lilii. Idealne do kuchni orientalnej. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
    • CHARDONNAY – BIAŁE PÓŁSŁODKIE  – białe, półsłodkie wino pełne intensywnych zapachów brzoskwini, moreli, owoców tropikalnych. Schłodzone, będzie idealnym towarzyszem owoców morza i ryb z grilla. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
    • PINOT FRANC – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – wino o pięknym rubinowym kolorze, z jaśniejszymi refleksami. Wyczuwalne aromaty wiśni i malin, z akcentami dojrzałych czereśni i truskawek. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.
    • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁSŁODKIE – produkt z intensywnymi nutami czerwonych owoców i charakterystycznym bukietem czarnej jagody. Idealnie sprawdzi się do każdego codziennego obiadu oraz przekąsek mięsnych i warzywnych. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.

        12,00%0,75l

    Producent: WINEINTERNATIONAL

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–

     

     

    RESERVE 

    • RIESLING  – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – 12,5%  –  subtelny zapach zielonych owoców znakomicie współgra z nutami mineralnymi. Idealne sprawdza się jako aperitif, bądź  jako dodatek do lekkich dań. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • SAUVIGNON BLANC – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – 12% – wyróżnia się delikatnym bukietem brzoskwiń, moreli, skoszonej trawy. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 12,50% – wyróżnia się delikatnym bukietem fiołków i czarnych porzeczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Idealnie pasuje do dziczyzny, czerwonego mięsa, sera. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
    • MERLOT

              0,75l

    Producent: UNGHEN-VI

    ————————————————————————————————————————————————————————————————–


    Weryfikacja pełnoletności