OFERTA
INFORMACJA DLA KLIENTA
Jeżeli chcesz uzyskać szczegółowe informacje na temat aktualnych ofert, skontaktuj się z dedykowanym przedstawicielem.
PRZEDSTAWICIELE MARKI PREMIUM
CASTEL LEONARDO WINO
- MUSCAT – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –
11% – ma ciepłą, złotą barwę i wyrazisty lipowo-cytrynowy bukiet. Doskonałe do samodzielnego spożycia oraz jako dodatek do lekkich dan drobiowych, miękkich serów oraz deserów.
- MERLOT – CZERWONE PÓŁSŁODKIE –
11,5% – wino jedwabiste, pełne, o ciemno rubinowej barwie i intensywnym aromacie dojrzałych owoców. W smaku wyraźnie zarysowane akcenty czekolady z delikatnymi nutami wiśni. Świetnie współgra z daniami mięsnymi, jak również lekkimi, owocowymi deserami.
- CHARDONNAY – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –
11,5% – wino o słomkowej barwie, wyczuwalne akcenty brzoskwini, kwiatów oraz cytrusów z wyważoną kwasowością i orzeźwiającym finiszem. Bardzo dobrze komponuje się z pastami oraz rybami CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE –
11,5% – wino o czerwonej barwie, wyjątkowym aromacie z nutą fiołka i szafranu oraz aksamitnym, lekko cierpkawym smaku sprawia, że stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych oraz sałatek owocowych
0,75l
Producent: Castel Mimi
————————————————————————————————————————————————————————————————–
CASTELLUM DRACULA WINO
SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE – wino jasnożółte, o aromacie zielonej papryki, szparagów i świeżo ściętej trawy. W smaku bogate, dobrze zbalansowane o przyjemnej kwasowości i odświeżającym finiszu. Doskonałe do potraw azjatyckich, białych mięs i sałatek.
MERLOT – CZERWONE WYTRAWNE – kolor intensywnie rubinowy z purpurowymi akcentami. Aromat dojrzałych owoców leśnych, suszonych śliwek, karmelu z nutą przypraw. Smak pełny, mocny, dobrze zbalansowany, z intensywnym zakończeniem. Doskonałe do czerwonych mięs i dojrzałych serów. Temperatura serwowania 17 °C.
FETESCA NEAGRA – CZERWONE WYTRAWNE – wino ma kolor jasny rubinowy z fioletowymi akcentami. Aromat kwaśnych wiśni, owoców leśnych i przypraw. Dobrze zbalansowana faktura i kwasowość, bogate taniny i intensywny finisz. Idealne do czerwonych mięs.
13,50%
0,75l
Producent: Dracula
————————————————————————————————————————————————————————————————–
MASSAI WINO
- VIOGNIER – BIAŁE WYTRAWNE –
13% – niezwykle aromatyczne i orzeźwiające. Zachwyca aromatem melona i dojrzałej brzoskwini, w ustach wyraźnie oleiste, z nutami słodkich owoców egzotycznych. Znakomicie komponuje się z pieczonym drobiem, cielęciną i owocami morza.
- PINOTAGE – CZERWONE WYTRAWNE –
14% – czerwone, wytrawne wino o głębokim czerwonym kolorze z purpurowymi refleksami. Ma intensywny aromat dzikiej morwy, dojrzałych wiśni, śliwek, jeżyn. Znakomicie komponuje się z potrawami na bazie czerwonych mięs oraz z makaronami.
0,75l
Producent: ZENZEN
————————————————————————————————————————————————————————————————–
CONQUISTADOR WINO
- CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE –
13,5% – wino o rubinowym kolorze, aromacie truskawek i malin z nutą czekolady. W smaku przyjemnie zbudowane, żywe z dobrze zaokrąglonymi taninami na finiszu. Idealne do grillowanej wołowiny.
- CARMENARE – CZERWONE WYTRAWNE –
13,% – wino apelacji Central Valle z odrobiną ostrości. Rekomendowane w połączeniu z risotto.
- SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE –
13% – wino apelacji Central Valley, o jasnożółtym kolorze, aromacie limonki i zielonych jabłek oraz delikatnej ziołowej nucie. W smaku bardzo świeże o odpowiedniej kwasowości i przyjemnym zakończeniu. Idealnie komponuje się z sushi. .
0,75l
Producent: Sur Valles
————————————————————————————————————————————————————————————————–
PACCAMORA WINO
- INZOLIA – BIAŁE WYTRAWNE –
12,5% – kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromat intensywny, owocowy z kwiatowymi i cytrusowymi nutami. W smaku cytrusowe, mineralne, z odświeżającą kwasowością i przyjemnym finiszem. Idealne jako aperitif lub do owoców morza i sałatek.
- NERO DAVOLA – CZERWONE WYTRAWNE –
13% – kolor czerwony z odcieniem purpury. Aromat fiołków, wiśni, śliwek z nutą białego pieprzu. Doskonałe do grillowanego mięsa, warzyw i włoskich makaronów.
- CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE –
13% – intensywny aromat czarnych jagód z nutą czarnego pieprzu i przypraw. Bogaty smak dojrzałych owoców. Doskonałe do grillowanego mięsa, aromatycznych serów, wołowiny i dziczyzny.
0,75l
Producent: Baglio Curatol0
————————————————————————————————————————————————————————————————–
LEGEND OF DRACULA WINO
- MERLOT – CZERWONE WYTRAWNE –
14,5% – rubinowo czerwone z akcentami fiołkowymi, o przyjemnym owocowym aromacie jagód i jeżyn. Na podniebieniu gładkie i dobrze zbalansowane, z pikantnym zakończeniem. Znakomite do codziennych posiłków, burgerów, pizzy, kurczaka. Temperatura serwowania 16 °C.
- FETEASA ALBA – BIAŁE WYTRAWNE –
13% – Jasnożółte z odcieniem zieleni, o intensywnym aromacie owoców cytrusowych, brzoskwiń i kwiatów akacji. W smaku owocowe, o przyjemnej kwasów ości i długotrwałym finiszu. Doskonale komponuje się z potrawami z drobiu i ryb oraz sałatkami. Świetny aperitif. Temperatura serwowania 8 °C
- CABERNET SEAUVIGNON – CZERWONE WYTRAWNE
13,5% – w smaku wyczuwalne dojrzałe czarne owoce z delikatnymi nutami wanilii, czekolady, pieprzu i cynamonu nawet na finiszu. Aromat intensywnie owocowy. Idealne do potraw z grilla, makaronów, serów. Temperatura serwowania 15 – 18 °C.
0,75l
Producent: Dracula
————————————————————————————————————————————————————————————————–
DRACULEA WINO
- MERLOT & SYRAH & FETEASA NEGRA – CZERWONE WYTRAWNE – smak dojrzałych czerwonych i czarnych owoców z delikatnymi nutami wanilii i przypraw, łagodne taniny są dobrze zintegrowane z elegancką strukturą. Na podniebieniu jedwabiste, z długotrwałym wykończeniem. Idealne do pikantnych potraw, pieczonej kaczki, indyka, wędzonej szynki i chorizo. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.
- CABERNET SAUVIGNON & SYRAH – CZERWONE WYTRAWNE – wino bogate, w smaku wyczuwalne dojrzałe czarne owoce jak porzeczki, jagody, wiśnie, z delikatnymi nutami wanilii, o doskonałej strukturze. Idealne do duszonych żeberek, grzybów, jagnięciny, wołowiny. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.
13,5%
0,75l
Producent: Dracula
————————————————————————————————————————————————————————————————-
ROYAL BLOOD WINO
Wino – czerwone wytrawne, szczep: Cabernet Sauvignon, Syrah i Fetească Neagră
13,70%
0,75l
Producent: Dracula
Głęboki czerwony kolor, obfity bukiet owoców leśnych, gorzkiej czekolady z nutą przypraw. Wino bogate, dobrze zbudowane, o intensywnym aksamitnym smaku dojrzałych owoców, marmolady, wanilii i przypraw na finiszu. Doskonałe do pikantnych potraw z jagnięciny, wołowiny, dziczyzny. Temperatura serwowania 16 – 18 °C.
—————————————————————————————————————————————————————————————————
CUSTER WINO
- FINO SHERRY – CZERWONE WYTRAWNE – wino o jasno-słomkowej barwie i stosunkowo niskiej zawartości alkoholu.
- DRY SHERRY – CZERWONE PÓŁSLODKIE – wino półsłodkie przepełnione nutami suszonych owoców, orzechów włoskich, brązowego cukru, skórki pomarańczy i czekolady. Idealne jako aperitif. Podawać w temp.14C.
15%
0,70l
—————————————————————————————————————————————————————————————————
KING SHAKA ZULU WINO
- PINOTAGE – CZERWONE WYTRAWNE –
14% – wino o bukiecie, w którym dominuje śliwka, morwa, banan, wanilia. Polecane do duszonej wołowiny, dziczyzny, kaczki, wędzonego mięsa. Temperatura serwowania: 12-17 st. C.
- CHENIN BLANC – BIAŁE WYTRAWNE –
14% – wino o zielonkawych refleksach z aromatem cytrusów, owoców tropikalnych i jabłek. Polecane do ryb, owoców morza, białego mięsa, wyborne jako aperitif. Temperatura serwowania: 8-15 st. C.
0,75l
Producent: ZENZEN
————————————————————————————————————————————————————————————————–
ASADO WINO
- CZERWONE WYTRAWNE – szczep malbec, o głębokim i owocowym aromacie i nutami owoców tropikalnych.
15,00%
Producent: Zenzen
————————————————————————————————————————————————————————————————–
BARBANERA WINO
- APPASSOMENTO – CZERWONE WYTRAWNE –
15%
- ROSSO DI MONTELPULCIANO – CZERWONE WYTRAWNE –
13% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni z odrobiną fiołków i przypraw. Idealne do białych mięs i świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.
- AGLIANICO PRIMITIVO – CZERWONE WYTRAWNE –
13,% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat jeżyn i kwiatowy zapach fiołków. Idealne do czerwonych mięs i dojrzałych serów. Temperatura serwowania 16-18ºC.
- CHIANTI – CZERWONE WYTRAWNE –
13,% – kolor intensywnie czerwony z odcieniem purpury, aromat winny z akcentami owoców leśnych i wiśni przyprawionych odrobiną fiołków. W smaku mocno wytrawne, świeże. Idealne do dań włoskich z pomidorami, pieczonych mięs oraz świeżych serów. Temperatura serwowania 18-20ºC.
0,75 l
Producent: Barbanera
————————————————————————————————————————————————————————————————–
PARA DOS WINO
- MALBEC – CZERWONE WYTRAWNE – Malbec to purpurowa odmiana winogron używana do produkcji czerwonego wina. Winogrona mają zazwyczaj atramentowy ciemny kolor i mocne taniny i są znane jako jeden z sześciu winogron dopuszczonych do mieszania czerwonego wina Bordeaux.
- SAUVIGNON BLANC TORRONTES – BIAŁE WYTRAWNE – Torrontés to biała odmiana winogron argentyńskich, produkująca świeże, aromatyczne wina o umiarkowanej kwasowości, gładkiej fakturze i aromacie brzoskwini i moreli.
13,00%
0,75l
Producent: Zenzen
————————————————————————————————————————————————————————————————–
ASADO WINO
- CXERWONE WYTRAWNE – szczep Malbec , wino o głębokim i owocowym aromacie i nutami owoców tropikalnych.
15,00%
0,75l
Producent: Zenzen
————————————————————————————————————————————————————————————————–
CROCODILE CREEK WINO
– BIAŁE PÓŁSŁODKIE – 11,5% – w smaku delikatne z aromatem świeżego, zielonego jabłka i dojrzałej gruszki, o jasno-słomkowej barwie. Dobrze sprawdzi się do sałatek owocowych. Niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno słomkowej barwie.
– CZERWONE PÓŁSŁODKIE –13,5% – bardzo harmonijne o owocowo – kwiatowym bukiecie. Ma kolor głębokiego rubinu oraz elegancką i zrównoważoną strukturę, okraszoną wspaniałym posmakiem owoców jagodowych. Będzie pasowało do deserów, ciast, lodów.
– CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – 13,5% – bardzo harmonijne o owocowo- kwiatowym bukiecie. Ma kolor głębokiego rubinu oraz elegancką strukturę, okraszoną posmakiem owoców jagodowych. Pasuje do serów dojrzewających typu Camembert i niezbyt słodkich deserów.
– BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – 11,5% – niezwykle łagodne w smaku, owocowe i odświeżające, o jasno słomkowej barwie. Bardzo dobre do ryb, kruchych ciast.
0,75l
Producent: Zenzen
————————————————————————————————————————————————————————————————–
GRAND THEATRE WINO
- ROUGE – CZERWONE WYTRAWNE –
12,5% – zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
- BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –
11,0% – schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
- BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –
11,0% – schłodzone do temperatury 7-8 stopni C, doskonale nadaje się jako aperitif lub do deserów. Doskonale komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
- BORDEAUX SAUVIGNON – BIAŁE WYTRAWNE –
13% – doskonałe do ryb i owoców morza. Serwować w temperaturze: 8-10 stopni C.
- ROUGE BORDEAUX – CZERWONE WYTRAWNE –
12,5% – zrodzone z tradycyjnych winorośli Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Najlepsze walory wydobywa się w temperaturze 16 stopni C w zestawieniu z drobiem, czerwonym mięsem i dojrzałymi serami.
- BLANC BORDEAUX – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –
11% – schłodzone do temperatury 7 stopni C nadaje się jako aperitif lub dodatek do deserów. Dobrze komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
- BLANC BORDEAUX MOLLEUX – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –
11,0% – chłodzone do temperatury 7-8 stopni nadaje się jako aperitif lub do deserów. Komponuje się z drobiem, serami oraz owocami morza.
- SAUVIGNON BLANC – BIAŁE WYTRAWNE –
13%
0,75l
Producent: Univitis
————————————————————————————————————————————————————————————————–
JP AZEITAO WINO
- SYRAH CASTELAO I ARAGONEZ – CZERWONE WYTRAWNE –
14,% – w ustach znajdziemy smaki identyczne z aromatami, zintegrowane z gładką strukturą tanin. Idealne do lekkich dań mięsnych oraz dorsza. Temperatura serwowania 12-14ºC.
- AZEITAO PRIVATE RESERVA – CZERWONE WYTRAWNE –
14,% – dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego co nadaje mu głębokiego aromatu czerwonych owoców jak wiśnie czy śliwki. W smaku wyczuwalne nuty mięty, wanilii i przypraw. Delikatne i miękkie garbniki obecne w winie dają mu długą, pełną i złożoną strukturę. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i serów. Temperatura serwowania 16-18ºC
- MOSCATEL DE SETUBAL&FERNAO PIRES – BIAŁE WYTRAWNE –
12,5% – wino z nutami kwiatu pomarańczy oraz ananasa i cytrusów. W ustach te wrażenia dopełnia odpowiednia kwasowość i elegancka struktura, dając długie i świeże wykończenie. Wino doskonałe jako aperitif oraz w towarzystwie lekkich przekąsek. Temperatura serwowania 10-12ºC.
0,75l
Producent: Bacalhoa
————————————————————————————————————————————————————————————————–
SECRET ARISTOCRATA WINO
- MUSCAT – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – posiada delikatny bukiet, w którym dominują nuty kwiatowe ( płatki róż ) i ziołowe. Przyjemne dla podniebienia, o wyraźnie wyczuwalnym akacjowo- muszkatowym aromacie. Świetny towarzysz lekkich deserów.
- CABERNET – CZERWONE PÓŁSŁODKIE – wino o intensywnym aromacie dojrzałych czarnych porzeczek, leśnych jagód i dzikich jeżyn.
- MERLOT – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – wino mołdawskie. Wyprodukowane ze szczepu Merlot. Zapach z nutami malin, wiśni oraz jeżyn.
- SCHARDONNAY – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – najlepiej swoje walory oddaje podane do potraw z białego mięsa, grillowanych ryb i różnego rodzaju serów.
10,50%
0,75l
Producent: Albastrele Wines
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
STRADIVARII WINO
- TRAMINER – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE – pełne kwiatowych aromatów – róży, jaśminu i białych lilii. Idealne do kuchni orientalnej. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
- CHARDONNAY – BIAŁE PÓŁSŁODKIE – białe, półsłodkie wino pełne intensywnych zapachów brzoskwini, moreli, owoców tropikalnych. Schłodzone, będzie idealnym towarzyszem owoców morza i ryb z grilla. Temperatura serwowania: 8 -12 0 C.
- PINOT FRANC – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE – wino o pięknym rubinowym kolorze, z jaśniejszymi refleksami. Wyczuwalne aromaty wiśni i malin, z akcentami dojrzałych czereśni i truskawek. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.
- CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁSŁODKIE – produkt z intensywnymi nutami czerwonych owoców i charakterystycznym bukietem czarnej jagody. Idealnie sprawdzi się do każdego codziennego obiadu oraz przekąsek mięsnych i warzywnych. Temperatura serwowania: 14 -17 0 C.
12,00%
0,75l
Producent: WINEINTERNATIONAL
————————————————————————————————————————————————————————————————–
RESERVE
- RIESLING – BIAŁE PÓŁWYTRAWNE –
12,5% – subtelny zapach zielonych owoców znakomicie współgra z nutami mineralnymi. Idealne sprawdza się jako aperitif, bądź jako dodatek do lekkich dań. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
- SAUVIGNON BLANC – BIAŁE PÓŁSŁODKIE –
12% – wyróżnia się delikatnym bukietem brzoskwiń, moreli, skoszonej trawy. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
- CABERNET SAUVIGNON – CZERWONE PÓŁWYTRAWNE –
12,50% – wyróżnia się delikatnym bukietem fiołków i czarnych porzeczek. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Idealnie pasuje do dziczyzny, czerwonego mięsa, sera. Temperatura przechowywania: 5 -20 0 C.
- MERLOT
0,75l
Producent: UNGHEN-VI
————————————————————————————————————————————————————————————————–