CALVADOS PAPIDOUX BRENDY

  • VSOP – doskonały wytrawny winiak francuski, charakteryzujący się wytrawnym, owocowym smakiem (jabłkowym) i charakterystycznym jabłkowym bukietem.
  • XO – bardzo aromatyczny trunek z wyczuwalnymi suszonymi owocami, miodem i niewielkim posmakiem dębu. Papidoux  podobnie jak koniak poddawany jest dwukrotnej destylacji cydru.
    Calvados leżakuje w dębowych beczkach minimum 8 lat, dzięki czemu zawdzięcza swój piękny ciemnozłoty kolor. Podawany jest najczęściej jako aperitif lub na koniec posiłku jako digestif.
  • FINE – produkowana z wyselekcjonowanej odmiany jabłek. To bardzo aromatyczny trunek z wyczuwalnymi suszonymi owocami, miodem i niewielkim posmakiem dębu. Papidoux produkowany podobnie jak koniak poddawany jest dwukrotnej destylacji cydru.Calvados leżakuje w dębowych beczkach około 6 – 10 lat, dzięki czemu zawdzięcza swój piękny złoty kolor. Podawany jest najczęściej jako aperitif lub na koniec posiłku jako digestif. 

 

      40%   0,70l

————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

     

     

     

     


    Weryfikacja pełnoletności